Over Sent Waninge

Wij zijn inmiddels de 3e generatie in het familie bedrijf Sent Waninge. Al 75 jaar actief in de transportwereld en nog altijd met dezelfde inzet en passie. Het bedrijf Sent Waninge kent zijn oorsprong in 1941. Destijds heeft onze grootvader ‘Sent Waninge’ het bedrijf Sent Waninge opgericht samen met zijn vrouw. Begonnen als logistieke dienstverlener en vervolgens in 1967 gestart als truck dealer bedrijf. Tegenwoordig zijn we nog steeds een truck dealer bedrijf met 9 verschillende vestigingen in de provincies Z.O. Groningen, Drenthe en Overijssel. Wij zijn officieel sales- en service dealer van DAF Trucks, GINAF Trucks, TATRA Trucks en Fiat Professional bedrijfswagens.
 

“Na 75 jaar nog altijd met dezelfde inzet en passie, een echt familiebedrijf!’’


Op moment van schrijven zijn we trotse dealer van de merken DAF Trucks, GINAF Trucks, TATRA Trucks en Fiat Professional Bedrijfswagens. Dit doen we met een gedreven team van circa 240 werknemers. In Hoogeveen is het brein van onze organisatie gevestigd, van hieruit communiceren wij elke dag met onze andere vestigingen. Ook hebben wij in Hoogeveen een speciale afdeling techniek, een vestiging voor schadeherstel/spuitwerk en uiteraard een werkplaats waar u altijd terecht kan. Om de klant zo goed mogelijk te bedienen hebben wij ook werkplaatsen in Hengelo, Zwolle, Emmen, Assen en Stadskanaal. Zodoende staan we altijd paraat in heel Noord en Oost Nederland.  

Bij elke bedrijfswagen en of vrachtwagen kunnen wij elke gewenste oplegger of bovenbouw leveren, van hydraulische autolaadkranen tot tankopleggers, vanzelfsprekend gespoten in de bedrijfskleuren. Maar ook voor reparaties, APK-keuringen, een 24 uurs service, onderdelen en het complete onderhoud kunt u terecht bij één van onze werkplaatsen. Met een team van goed geschoolde monteurs helpen we u graag.     

Tijdlijn Sent Waninge

2018 - Nu ook dealer van TATRA Trucks

2018 - DAF Dealer van het jaar

2017 - DAF Parts dealer van het jaar

2016 - DAF Parts dealer van het jaar

2016 - Op dit moment hebben we 9 vestigingen

2015 - DAF Parts dealer van het jaar

2015 - Opening van de Techniek vestiging in Hoogeveen

2014 -Overname van Cosmo vestigingen in Zwolle en Hengelo

2013 - Paccar Financial dealer van het jaar

2012 - DAF Dealer van het jaar

2006 - Derde generatie van de Waninge familie heeft zijn intrede

2004 - Opening van een nieuwe vestiging in Assen

2001 - Opening van een nieuwe vestiging in Stadskanaal

1976 - Opening van een nieuwe vestiging in Emmen

1974 - Oprichting Sent Waninge schadeherstel.

1967 - Gestart als truck en bedrijfswagen dealer bedrijf.

1941 - Oprichting Sent Waninge BV

1912 - Geboorte van de heer Sent Waninge.