Twintig nieuwe DAF XF460 trucks voor Verhoek Europe

Genemuiden – Verhoek Europe verzorgt met een modern wagenpark, uitgerust met satelliet communicatie, deel- en complete ladingen door bijna alle landen van Europa. De voertuigen zijn breed inzetbaar en geschikt voor elk type transport. Het grootste gedeelte van het wagenpark is speciaal ingericht voor het transport van rollen waar tapijt en kunstgras een belangrijk aandeel in hebben. Hiermee kunnen ze deze sectoren optimaal bedienen.

 

Aan het omvangrijke wagenpark van meer dan 1000 eenheden worden de komende tijd twintig nieuwe DAF XF460 FT Super Space Cab’s toegevoegd. Sent Waninge heeft inmiddels de eerste trucks afgeleverd aan Verhoek Europe. De keuze voor deze DAF trucks werd o.a. ingegeven door de inmiddels bekende krachtige, maar zuinige, MX-13-motoren. Schone motoren, toonaangevend op gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en levensduur. Ook de cabine was medebepalend. Met de Super Space Cab cabine is DAF nog steeds leidend op het gebied van leef- en werkruimte voor de chauffeur. Uitgevoerd met het Xtra comfort matras biedt deze de chauffeur na een inspannende dag een goede nachtrust.

 

 

Voor de verlichting is gekozen voor de LED koplampen. DAF zet als eerste truckfabrikant in op het gebruik van deze techniek in trucks als koplampen. De lichtopbrengst van deze LED lampen is hoger en bestrijkt een groter gebied waardoor een beter zicht is gewaarborgd. Het energieverbruik van deze LED lampen is de helft van conventionele halogeen of xenon lampen. Ook de levensduur van deze lampen is langer. Dus naast een grotere veiligheid, dragen ze ook nog bij aan het milieu. De wetenschap dat men in geval van calamiteiten terug kan vallen op DAF’s ongeëvenaarde ITS International Truck Service maakten het plaatje compleet.

De DAF trucks zijn ook voorzien van Predictive Cruise Control (PCC). De PCC werkt op basis van GPS-technologie. Er wordt gedetailleerde wegenkaartinformatie gebruikt om te bepalen welke omstandigheden het voertuig binnenkort tegenkomt. Anticiperend op veranderingen van hellingspercentage kan PCC de ingestelde cruisecontrol snelheid overrulen, de schakelstrategie van de AS Tronic-versnellingsbak veranderen en EcoRoll-acties activeren, om brandstof te besparen.

 

De trucks zijn daarnaast ook uitgerust met een Lane Departure Warning System. Dit is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen, door de chauffeur te waarschuwen wanneer hij de over de belijning aan een van beide zijden van de rijstrook dreigt te rijden. Kortom een stukje extra veiligheid voor de chauffeurs en medeweggebruikers.

 

 

 


Terug naar nieuws overzicht
Deel deze pagina: