Viermaal GINAF afgeleverd aan REKO BV te Raalte!

Recentelijk hebben wij de laatste van een serie van 4 nieuwe GINAF X6 4243 TS 480 afgeleverd aan REKO BV te Raalte. REKO Raalte bestaat sinds 1969 en is onder meer gespecialiseerd in grondverzet, wegenbouw, sloop, asbest, bodemsanering, transport, containers en zandwinning. Het totale wagenpark bestaat uit 30 voertuigen. Hieronder bevinden zich 9 GINAF’s.

 

 

De nieuwe GINAF vervangen een serie GINAF X 4243 TS in Euro 3 en 5 uitvoering. REKO koos voor voertuigen met soortgelijke technische specificatie. De basis wordt gevormd door DAF FAT CF chassis in Construction uitvoering met HR1670T tandemstel. GINAF heeft het tandemstel wide spread geplaatst en voorzien van het bekende HPVS veersysteem en EVS stuursysteem. Bovendien is een Sisu niet-aangedreven voorloopas gemonteerd welke ook middels het HPVS wordt geveerd.

 

Ginaf-Reko-Raalte

 

Voor extra technische reserve zijn de voertuigen uitgerust met een vooras met hogere technische reserve. Deze as is eveneens afkomstig van Sisu en kent een technisch draagvermogen van 14 ton. De besturing en remmen zijn op het hogere tonnage aangepast, evenals de vering welke is voorzien van additionele luchtbalgen.

 

 

Met de wide spread Tridem achterasopstelling wordt een wettelijk GVW gerealiseerd van 43 ton. Drie van de vier GINAF chassis zijn opgebouwd met een 30-tons kabelsysteem van NCH, waarmee naar behoefte containerbakken, een kipper of een silo kunnen worden vervoerd. Op het vierde chassis is ook een 30- tons kabelsysteem gemonteerd die tevens in en uitgeschoven kan worden al naar gelang of er met en zonder kraan gewerkt word . Deze kraan is een afneembare Palfinger PK 53002-SH laadkraan die achter de cabine op het Chassis worden geplaatst. Deze kraan is voorzien van  een hydraulische rotator voor onder andere een knijperbak/klem  en een Jib van 14 meter. Hiermee heeft de kraan een bereik van totaal 30 meter. Het chassis werd hiertoe speciaal opgebouwd door LAKO te Eibergen.

 

 

 

Naast de GINAF opties waterpasdwarsregeling en gewichtsindicator zijn 3 van de 4 voertuigen bovendien voorzien van een zgn. siloafzetfunctie waarmee silo’s veilig kunnen worden neergezet of opgenomen, ook op ongelijke ondergrond.

 

Wij wensen REKO veel succes met de mooie aanwinsten en bedankt voor de goede samenwerking!

 


Terug naar nieuws overzicht
Deel deze pagina: