Onderscheidend in voertuigtechniek

GINAF trucks

Een Nederlands truckmerk die oplossingen biedt voor het zwaar transport en voor speciale toepassingen. Dit op basis van een robuust GINAF-chassis met belangrijke DAF-componenten. Door de nauwe samenwerking tussen beide partijen kunnen we onze klanten goed voorzien van de juiste truck op maat. 
De GINAF trucks zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • X6-Serie: volledig eigen GINAF chassis en ontwerp
  • X6C-Serie: GINAF’s op basis van DAF basis voertuigen
  • HydroAxle: hydraulisch aangedreven vooras voor DAF voorassen
     

De GINAF X6 en X6C series

De X6-serie kenmerkt zich door de ongeëvenaarde terrein capaciteiten met as configuraties van 4x4 tot 10x8. Deze vrachtwagens hebben een grote technische reserve en het hoogst mogelijke wettelijke voertuiggewicht(GVW). De nieuwste technische uitvindingen zijn verwerkt in de nieuwste serie GINAF voertuigen. De X6-serie is voorzien van de laatste generatie van de HPVS en EVS. 


GINAF bouwt ook trucks op basis van een DAF chassis: De X6C-serie is gebaseerd op een DAF chassis en bestaat uit een wide spread voertuig met bijvoorbeeld ook HPVS en EVS. Hieronder leest u daar meer over. De X6C-serie is sterk in on road toepassingen waar een groot laadvermogen is vereist. As configuraties in de X6C-serie lopen van 6x2 tot 10x6.    
 

Extra power met de GINAF HydroAxle+ serie

Er zijn omstandigheden waarin achterwielaandrijving niet voldoende is om de prestatie te krijgen die vereist is. Hierin biedt de GINAF HydroAxle+ dé oplossing met zijn additionele tractie op de vooras. Wegen en hellingen van zand- en grind, maar ook besneeuwde wegen zijn voorbeelden bij uitstek!
 

Met GINAF HydroAxle+ heeft u extra trekkracht op de vooras met slechts een enkele druk op de knop. De aandrijving van de vooras wordt verzorgd door een hydraulische pomp, die wordt aangedreven door de Motor-PTO. Hierdoor heeft u meer grip en kracht in lastige situaties, zelfs vanuit stilstand. Als optie kan ook puur hydraulisch rijden worden geleverd.
 

Voertuigvering met gezond verstand: HPVS

Het HPVS (Hydro Pneumatisch Veer Systeem) van GINAF is een uniek en "zelfdenkend" veersysteem. Door de volledige onderlinge compensatie van aslasten van HPVS-geveerde assen zijn de maximaal toegestane GVW's volledig te benutten.
 

Het principe van het HPVS is dat het conventionele blad - of luchtveersysteem is vervangen door hydraulische cilinders. Deze cilinders zijn gemonteerd tussen het chassis en de assen. De werking berust op onderling (in lengteverband) verbonden cilinders en stikstofaccumulatoren. Deze accumulatoren zorgen voor de veerwerking van het voertuig. Bij inveerbewegingen wordt de stikstof in de accumulatoren gecomprimeerd, bij uitveerbewegingen expandeert de stikstof. Zodoende zorgt het HPVS voor een constante, hydro-pneumatische vering met ingebouwde demping.

De praktijk wijst uit dat HPVS is opgewassen tegen de gangbare overbelasting in met name het bouwtransport. HPVS is vanwege het geringe aantal mechanische bewegende delen nagenoeg onderhoudsvrij. Bovendien heeft het systeem een lange levensduur.
 

Het stuursysteem met dubbelwerkend effect: EVS

Door de toepassing van een "wide-spread" tandemstel met dubbellucht kan de wettelijk toelaatbare tandemasbelasting met 4 ton worden opgevoerd. Echter aan een niet gestuurd wide-spread tandem kleven nogal wat nadelen zoals: slechte wendbaarheid bij lage snelheden, een te grote draaicirkel, wringende assen, derhalve schade aan het wegdek en/of beperkte prestaties in het terrein. Hiervoor heeft GINAF Trucks in 1991 het Elektronisch Voertuig Stuursysteem (EVS) ontwikkeld.

Het principe van EVS houdt in dat de wieluitslag van de vooras elektronisch wordt 'vertaald' in een corresponderende hoekverdraaiing van de starre as met dubbellucht. EVS-gestuurde trucks zijn hierdoor zeer behendig in het korte werk. De wielen van de EVS gestuurde as lopen mee in de 'sporen' van de overige assen. Het EVS kan model staan voor een doorbraak met een meervoudige verbetering van transportrendement. Het nuttig effect voor de praktijk is ongekend doeltreffend. De logistieke winst van de starre-achterasbesturing heeft veel facetten
 

 
Sent Waninge Acties
Whatsapp service

Whatsapp Klantenservice

U kan ons via Whatsapp bereiken op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Voeg ons telefoonnummer toe en stel u vraag via een Whatsapp bericht.

Voeg onderstaand nummer toe: 06 83 11 11 04

We proberen uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.